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アイテム
料理講習を介入手段とした肥満改善プログラムの検討
https://osaka-aoyama.repo.nii.ac.jp/records/10
https://osaka-aoyama.repo.nii.ac.jp/records/104484a450-6e68-4be0-b2eb-2e476a0bd780
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||
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公開日 | 2012-08-10 | |||||||
言語 | ||||||||
言語 | jpn | |||||||
タイトル | ||||||||
タイトル | 料理講習を介入手段とした肥満改善プログラムの検討 | |||||||
タイトル | ||||||||
タイトル | An examination of a reformation program of obesity by an intervention of cooking lectures | |||||||
言語 | en | |||||||
キーワード | ||||||||
主題 | 体重減少 | |||||||
キーワード | ||||||||
主題 | 料理教室 | |||||||
キーワード | ||||||||
主題 | 体組成 | |||||||
キーワード | ||||||||
主題 | 長期持続効果 | |||||||
キーワード | ||||||||
言語 | en | |||||||
主題 | welght loss | |||||||
キーワード | ||||||||
言語 | en | |||||||
主題 | cooklng courses | |||||||
キーワード | ||||||||
言語 | en | |||||||
主題 | diet compositon | |||||||
キーワード | ||||||||
言語 | en | |||||||
主題 | long term effect | |||||||
資源タイプ | ||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||
著者 |
山口, 静枝
× 山口, 静枝
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抄録 | ||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||
内容記述 | The author’s group conducted cooking courses for body weight control, and compared effect of a protein-rich diet and an energy-restricted diet on weight loss. The participants were assigned to follow the protein-rich (n=11) or energy-restricted (n=19) diets, and received instruction for one month in protein-rich group and for four months in the energy-restricted group. Weight loss rate in the protein-rich diet was 4.9±2.0% at one month, while that in the energy-restricted diet was 3.4±2.2% at four months. The protein-rich group revealed a significant decrease in serum triglyceride. Additionally, the subject in the protein-rich group who was followed for 10 months showed further weight loss up to 18.3%. These suggested that the protein-rich diet would be effective for weight loss in the short term and a feasible diet over the long term. (accepted. Dec. 28, 2008) |
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書誌情報 |
大阪青山大学紀要 en : Journal of Osaka Aoyama University 巻 1, p. 49-55, 発行日 2009-03-31 |
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出版者 | ||||||||
出版者 | 大阪青山大学『大阪青山大学紀要』編集委員会 | |||||||
ISSN | ||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||
収録物識別子 | 18833543 | |||||||
書誌レコードID | ||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||
収録物識別子 | AA12494683 | |||||||
論文ID(NAID) | ||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||
内容記述 | 40017377552 | |||||||
著者版フラグ | ||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |