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  1. 紀要
  2. 大阪青山大学紀要
  1. 紀要
  2. 大阪青山大学紀要
  3. 4巻

高濃度スクロース存在下のペクチンは酸のみならずカルシウムイオンによってもゲル化する

https://osaka-aoyama.repo.nii.ac.jp/records/43
https://osaka-aoyama.repo.nii.ac.jp/records/43
7e230e37-a3ec-461c-94b6-b97294fdb33a
名前 / ファイル ライセンス アクション
JOAUvol4.77-81(OCR).pdf JOAUvol4.77-81(OCR) (308.8 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2013-11-05
言語
言語 jpn
タイトル
タイトル 高濃度スクロース存在下のペクチンは酸のみならずカルシウムイオンによってもゲル化する
タイトル
タイトル The mixture of pectin and sucrose is gelatinized not only by an acid but also by ionized calcium
言語 en
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 団野, 源一

× 団野, 源一

団野, 源一

ja-Kana ダンノ, ゲンイチ

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The mixture of pectin (high methoxylated pectin) and sucrose were gelatinized not only by an acid but by ionized calcium. The gelatinization by calcium was influenced by the concentration of sucrose. This calcium-induced gelatinization of pectin in the presence of sucrose seems to be due to blockade of the electric charge of the carboxyl group by a calcium ion. Namely, the gelatinization of pectin by ionized calcium in the presence of sucrose is suggested to be essentially similar in mechanism to its acid induced gelatinization.
書誌情報 大阪青山大学紀要
en : Journal of Osaka Aoyama University

巻 4, p. 77-81, 発行日 2012-03-31
出版者
出版者 大阪青山大学『大阪青山大学紀要』編集委員会
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 18833543
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Ver.1 2023-05-15 12:28:17.140974
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